Η μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεξαχθούν "εκλογές το αργότερο στα μέσα Ιουλίου", σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει εάν πρόκειται για βουλευτικές ή προεδρικές εκλογές και αναφέρει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι συνομιλίες με τις διαφορετικές πολιτικές ομάδες "δεν πρέπει να συνεχιστούν μετά τα μέσα Μαρτίου" και ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν "το αργότερο στα μέσα Ιουλίου 2011".

Παράλληλα αναφέρθηκαν νέα επεισόδια μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Τύνιδα, καθώς ακούστηκαν προειδοποιητικά πυρά και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που σκαρφάλωναν στα παράθυρα του κτιρίου.

Τα πυρά προκάλεσαν την οργή των διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης της Τυνησίας, ζητώντας την αποχώρηση του πρωθυπουργού Μοχάμεντ Γανούσι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έστειλαν ενισχύσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και σύμφωνα με τις αναφορές, οι διαδηλωτές παρέμειναν αμετακίνητοι παρά τα προειδοποιητικά πυρά.