Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν σήμερα να αναφερθούν σε μία «κόκκινη γραμμή», που ενδεχομένως να έχει παραβιάσει η συριακή κυβέρνηση σε περίπτωση που όντως έχει προβεί στη χρήση χημικών όπλων, έναν χρόνο αφότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε σαφώς χαράξει ένα όριο το οποίο όφειλε να παραμείνει απαράβατο.

«Δεν μιλώ για κόκκινες γραμμές. Δεν υπήρξε θέμα, ή συζήτηση, για κόκκινες γραμμές, δεν χαράσσω κόκκινες ζώνες. Σήμερα δεν μιλούμε για κόκκινο», επεσήμανε στη σύντομη αναφορά της στη σχετική ερώτηση η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τζένιφερ Πσάκι.

«Φρονώ ότι είχαμε μιλήσει ήδη προ πολλών μηνών για κόκκινη γραμμή και για τον τρόπο που αυτή δεν έπρεπε να παραβιασθεί», επεσήμανε η Πσάκι, κάνοντας αναφορά στις σχετικές δηλώσεις του Ιουνίου κατά τις οποίες είχαν εκτοξευθεί κατηγορίες κατά της Δαμασκού για χρήση σχετικών όπλων.

«Όμως δεν είναι από πολλών μηνών καθήκον μου να χαράσσω νέες κόκκινες γραμμές και δεν πρόκειται να το κάνω σήμερα», χαριτολόγησε η νεαρή καινούργια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από τον Απρίλιο.