Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση πως θα πρέπει να δοθεί στους ειδικούς της αποστολής του ΟΗΕ στη Συρία η άδεια από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ για να μεταβούν στο σημείο πλησίον της Δαμασκού όπου πραγματοποιήθηκε η πιθανολογούμενη επίθεση με χημικά όπλα.

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το σημείο εκείνο ελέγχεται από τους αντάρτες και ξεκινούμε από την αρχή πως η αποστολή του ΟΗΕ θα πρέπει να έλθει σε συμφωνία με τη συριακή πλευρά», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

«Δεν είναι τυχαίο που ο (αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ) Γιαν Έλιασον δήλωσε πως για να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη θα πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο Λουκασέβιτς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος παρατήρησε πως «μέχρι τη στιγμή αυτή κανείς δεν διαθέτει μία επιβεβαίωση ότι πρόκειται για μία επίθεση με χημικά όπλα».

Η Ρωσία, στενή σύμμαχος της Δαμασκού, χθες είχε υποστηρίξει πως οι υποψίες για χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι «μία εκ των προτέρων ενορχηστρωμένη προβοκάτσια».