Ρωσία: Η Συρία θα επιτρέψει έρευνες των παρατηρητών στον τόπο των επιθέσεων

Ρωσία: Η Συρία θα επιτρέψει έρευνες των παρατηρητών στον τόπο των επιθέσεων

Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση πως θα πρέπει να δοθεί στους ειδικούς της αποστολής του ΟΗΕ στη Συρία η άδεια από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ για να μεταβούν στο σημείο πλησίον της Δαμασκού όπου πραγματοποιήθηκε η πιθανολογούμενη επίθεση με χημικά όπλα.

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το σημείο εκείνο ελέγχεται από τους αντάρτες και ξεκινούμε από την αρχή πως η αποστολή του ΟΗΕ θα πρέπει να έλθει σε συμφωνία με τη συριακή πλευρά», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

«Δεν είναι τυχαίο που ο (αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ) Γιαν Έλιασον δήλωσε πως για να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη θα πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο Λουκασέβιτς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος παρατήρησε πως «μέχρι τη στιγμή αυτή κανείς δεν διαθέτει μία επιβεβαίωση ότι πρόκειται για μία επίθεση με χημικά όπλα».

Η Ρωσία, στενή σύμμαχος της Δαμασκού, χθες είχε υποστηρίξει πως οι υποψίες για χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι «μία εκ των προτέρων ενορχηστρωμένη προβοκάτσια».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο