Η Μόσχα κάλεσε σήμερα τη συριακή κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους ειδικούς του ΟΗΕ, επιτρέποντάς τους να διερευνήσουν τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από τον στρατό.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες, στην ανάγκη για τη διεξαγωγή μιας αντικειμενικής έρευνας και για ασφαλή πρόσβαση της ομάδας των ειδικών του ΟΗΕ στον τόπο της επίθεσης.

Το Πεκίνο από την πλευρά του τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να σπεύσει να προδικάσει τα αποτελέσματα οιασδήποτε έρευνας των ειδικών του ΟΗΕ στη Συρία.

«Η ομάδα των ειδικών του ΟΗΕ βρίσκεται ήδη στη Συρία για να αρχίσει την έρευνά της και η Κίνα ελπίζει και πιστεύει ότι θα μπορέσει να συνεργαστεί με τη συριακή κυβέρνηση για την ομαλή πορεία της έρευνάς της», ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Πιστεύουμε ότι πριν αποφανθεί η έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη, όλες οι πλευρές πρέπει να αποφύγουν να προδικάσουν το αποτέλεσμα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.