Αίσθηση είχε προκαλέσει η ανακάλυψη των αρχαιολόγων στη Βουλγαρία ενός δαχτυλιδιού-φονικού όπλου του 14ου αιώνα, στο ακρωτήρι Καλιάκρα.

Το εντυπωσιακό εύρημα αμέσως εστάλη σε επιστήμονες για να το αναλύσουν και σήμερα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το δαχτυλίδι περιείχε αρσενικό, μία δηλητηριώδη ουσία.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες μελέτες της επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων, της αναπληρώτριας καθηγήτριας και αναπληρώτριας διευθύντριας του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας, Μπόνι Πετρούνοβα, για τα πιο διαδεδομένα δηλητήρια που χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή για τις δολοφονίες, κυρίως πολιτικής φύσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των επιστημόνων «αυτό το είδος δηλητηρίου (αρσενικό) έχει τη μορφή σκόνης και μπορεί πολύ εύκολα να τοποθετηθεί στην ειδική θήκη που έχει το δαχτυλίδι. Το αρσενικό ήταν ένα από τα πιο διαδεδομένα δηλητήρια στη Βενετία εκείνη την εποχή, που χρησιμοποιούνταν για τέτοιου είδους δολοφονίες».

Το δαχτυλίδι έχει κολλημένο πάνω του ένα μικρό στρογγυλό δοχείο, το οποίο έχει μια μικροσκοπική οπή που επιτρέπει τη ροή υγρού ή σκόνης μέσα σ' αυτό. Το δοχείο μπορούσε να γεμίσει με δηλητήριο, το οποίο, στη συνέχεια, έριχναν κρυφά στο ποτήρι του θύματος.

Μέσα στον Σεπτέμβρη θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το «φονικό όπλο».