Δύο Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Πέμπτη κοντά στα σύνορα με την Ινδία σε νέο ένοπλο επεισόδιο μεταξύ των δύο παραδοσιακά αντίπαλων χωρών, στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, ανακοίνωσε ο πακιστανικός στρατός.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά από την επίθεση κατά πέντε ινδών στρατιωτών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, τα ένοπλα επεισόδια αυξάνονται, μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, σχετικά με την "Γραμμή Ελέγχου", μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή του Κασμίρ.

Το τελευταίο διάστημα, τουλάχιστον πέντε Ινδοί, όλοι οι στρατιώτες και τέσσερις Πακιστανοί, μεταξύ των οποίων τρεις στρατιώτες, σκοτώθηκαν σε μια έκρηξη της βίας μεταξύ των δύο ιστορικών αντιπάλων, που απειλεί να θέσει σε κίνδυνο την προγραμματισμένη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών στο περιθώριο της συνεδρίασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι νέες συγκρούσεις συμβαίνουν παρά τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και διάλογο, από τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ ενώ από την πλευρά της η ινδική διπλωματία, κάλεσε το Πακιστάν να αναλάβει δράση εναντίον των ένοπλων ισλαμικών ομάδων.