Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό δίκτυο ITN από την επίθεση με χημικά που σημειώθηκε σε προάστιο της Δαμασκού την περασμένη Τετάρτη.

Σκηνές που σοκάρουν, με  άψυχα κορμιά παιδιών και ενηλίκων να κείτονται σε σκαλοπάτια, σε εισόδους, σε πεζοδρόμια. Πρόκειται για οικογένειες που στην προσπάθεια να φύγουν μακριά, έπεσαν νεκροί έπειτα από τη ρίψη χημικών. 

Στο ίδιο βίντεο πολίτες αναφέρουν πως τα χημικά έπεσαν πάνω από τα σπίτια τους μέσω πυραύλου, του οποίου τα υπολείμματα εντοπίστηκαν. 

Υπενθυμίζεται ότι οι αντικαθεστωτικοί αποδίδουν στο καθεστώς Άσαντ την επίθεση, με τον συριακό στρατό να απορρίπτει τις κατηγορίες. 

Τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη άνοιξαν εκ νέου τη συζήτηση για διεθνή παρέμβαση στη Συρία, με τα αποτελέσματα των ερευνών των παρατηρητών του ΟΗΕ να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ήδη οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τη στρατιωτική παρουσία τους στη Μεσόγειο, ενώ πλέον τα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η στρατιωτική επέμβαση είναι ανάμεσα στις επιλογές που θα παρουσιάσουν οι επιτελείς του Πενταγώνου στον Μπαράκ Ομπάμα.

Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες