Η απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στο Κάιρο και σε δεκατρείς επαρχίες της Αιγύπτου, λόγω των βιαιοτήτων που ακολούθησαν την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιούσαν οι υποστηρικτές του ανατραπέντος από το στρατό ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, συντομεύθηκε κατά δύο ώρες, εκτός από την Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που είχε επιβληθεί στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ισχύει στο εξής από τις 21:00 έως τις 06:00 αντί από τις 19:00 έως τις 06:00, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Ωστόσο αυτή η ελαφρά χαλάρωση δεν θα εφαρμόζεται την Παρασκευή, όταν οι ισλαμιστές καλούν συνήθως σε μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης που εγκατέστησε ο στρατός έπειτα από την καθαίρεση, στις 3 Ιουλίου, του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μέλους της αδελφότητας των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Το μέτρο ελήφθη σε απάντηση των εκκλήσεων πολλών Αιγυπτίων, ανέφερε η κυβέρνηση.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στις 14 Αυγούστου έπειτα από τις βιαιότητες που ακολούθησαν την αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων της τάξης για την εκδίωξη των οπαδών του Μόρσι από δύο μόνιμα σημεία συγκέντρωσης στο Κάιρο.