Ικανοποιημένη η Μόσχα με την απόφαση της Δαμασκού για τις έρευνες του ΟΗΕ

Ικανοποιημένη η Μόσχα με την απόφαση της Δαμασκού για τις έρευνες του ΟΗΕ

"Ικανοποιημένη" δήλωσε σήμερα η Ρωσία για την απόφαση της Δαμασκού να επιτρέψει την έρευνα του ΟΗΕ σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων και απηύθυνε έκκληση σ΄αυτούς που έχουν κατά νου μια στρατιωτική επιλογή για τη Συρία να μη διαπράξουν ένα "τραγικό λάθος".

"Καλούμε αυτούς που στην προσπάθειά τους να προδικάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ αναφέρονται στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, να φανούν λογικοί και να μη διαπράξουν ένα τραγικό λάθος", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντρ Λουσασέβιτς.

Ο ρώσος εκπρόσωπος κάλεσε τη συριακή αντιπολίτευση να επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να ερευνήσουν "με κάθε ασφάλεια" τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων.

"Είναι σημαντικό, η ένοπλη αντιπολίτευση, η οποία ελέγχει μέρος της ανατολικής Γούτα, να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες ώστε η ομάδα του ΟΗΕ να εργαστεί με κάθε ασφάλεια και να μην προβεί σε ένοπλες προκλήσεις σε βάρος της, όπως συνέβη με την αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ το περασμένο καλοκαίρι", τόνισε ο ρώσος εκπρόσωπος, ο οποίος κάλεσε όσους έχουν επιρροή στους αντάρτες να τούς ασκήσουν πιέσεις".

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο