Ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος στο οποίο επέβαιναν επιθεωρητές του ΟΗΕ, στη Συρία, καθώς εκείνοι μετέβαιναν στο σημείο όπου καταγγέλθηκε ότι έγινε επίθεση με χημικά όπλα την περασμένη εβδομάδα.

«Το πρώτο όχημα της Ομάδας Έρευνας Χημικών Όπλων έγινε εκ προθέσεως στόχος πολλαπλών πυροβολισμών από άγνωστους ελεύθερους σκοπευτές στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν λειτουργεί πλέον.

Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγόρησε τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες για την επίθεση. Η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη μια πηγή στο υπουργείο Πληροφοριών, μετέδωσε ότι οι ειδικοί του Οργανισμού έγιναν στόχος των πυρών «τρομοκρατών», κάνοντας χρήση ενός όρου με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης τα οποία πρόσκεινται στην κυβέρνηση αναφέρονται συλλήβδην στους αντάρτες και τους αντικαθεστωτικούς που προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η συριακή κυβέρνηση καθιστά τις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις υπεύθυνες για την ασφάλεια των μελών της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε η πηγή αυτή, σύμφωνα με την κρατική συριακή τηλεόραση.

Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, παρ' όλ' αυτά, εισήλθαν στη συνοικία Μουανταμίγια, όπου φέρεται ότι σημειώθηκε η επίθεση με χημικά όπλα, όπως δήλωσαν ακτιβιστές.

Παράλληλα, ένα στέλεχος των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει «όλα τα σενάρια», τη στιγμή κατά την οποία οι δυτικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης μετά την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα κοντά στην Δαμασκό.

«Οι δυτικές απειλές περί πλήγματος εναντίον της Συρίας εντάσσονται στο πλαίσιο των ψυχολογικών και πολιτικών πιέσεων οι οποίες ασκούνται στη Συρία, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.