Η Σαουδική Αραβία κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει δράση απέναντι στις «φρικτές σφαγές» —μεταξύ των οποίων και η επίθεση «με χημικά όπλα» — που διαπράττει το συριακό καθεστώς.

Το Ριάντ παρενέβη κατ' αυτόν τον τρόπο σε μια περίοδο που εντείνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δυτικών χωρών ώστε να προετοιμαστεί μια «σοβαρή απάντηση» μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στα προάστια της Δαμασκού, στην οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι όπως καταγγέλλει η συριακή αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας «καλεί τη διεθνή κοινότητα, η οποία εκπροσωπείται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στις φρικτές σφαγές που διαπράττει το συριακό καθεστώς χρησιμοποιώντας όπλα κάθε είδους, μεταξύ των οποίων και χημικά όπλα που έχουν απαγορευτεί διεθνώς», τονίζεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.

Η Σαουδική Αραβία εκτιμά ότι «εάν δεν ληφθεί μια σαφής και αποτρεπτική απόφαση για να σταματήσουν αυτές οι αποτρόπαιες σφαγές, το καθεστώς θα διαπράξει και άλλες». Εδώ και μήνες το Ριάντ στηρίζει ξεκάθαρα τους Σύρους αντάρτες και ζητά από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση απέναντι στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.