Στο ξενοδοχείο τους στη Δαμασκό επέστρεψαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ μετά την πρώτη τους αυτοψία στην περιοχή όπου φέρεται να έγινε η επίθεση με τα τοξικά αέρια.

Αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, είδαν τα έξι οχήματα που αποτελούσαν την αυτοκινητοπομπή των επιθεωρητών να επιστρέφουν στο ξενοδοχείο Four Seasons, στο κέντρο της Δαμασκού.

Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την επίσκεψή τους στο προάστιο Μουανταμίγια της πρωτεύουσας.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ από τη Νέα Υόρκη ωστόσο είπαν ότι κατά τη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψής τους στη Μουανταμίγια οι ειδικοί συνέλεξαν δείγματα και συναντήθηκαν με τραυματίες από την επίθεση της περασμένης εβδομάδας η οποία, σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση, στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Νωρίς το πρωί, ενώ κατευθύνονταν στη Μουανταμίγια, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ μπήκαν στο στόχαστρο ελεύθερων σκοπευτών και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους όμως τελικά κατάφεραν να επισκεφθούν το νοσοκομείο εκστρατείας της συνοικίας αυτής όπου νοσηλεύονται τα θύματα από την επίθεση της 21ης Αυγούστου, είπε ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.