Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από ένα ανεξάρτητο φιλμ - διαφημιστικό το οποίο δείχνει μία Mercedes να πατάει τον μικρό Αδόλφο μετά την... πρωτοβουλία του συστήματος αποφυγής κινδύνων του πολυτελούς αυτοκινήτου.

Τρεις νέοι γερμανοί φοιτητές σκηνοθεσίας οι Τομπίας Χάαζε, Γιαν Μέτλεερ και Λίντια Λόζε, έφτιαξαν μία μικρή παραγωγή που να προβάλλει τόσο τις τεχνικές τους δεξιότητες αλλά ταυτόχρονα και την ικανότητά τους να φτιάχνουν ισχυρά, ανατρεπτικά μηνύματα για την βιομηχανία της διαφήμισης. Έτσι δημιούργησαν μία ανεξάρτητη «διαφήμιση» για την Mercedes και συγκεκριμένα για την τεχνολογία Collision Prevention Assist ή «υποβοήθηση αποφυγής συγκρούσεων».

Στα 80 δευτερόλεπτα του διαφημιστικού, «αψηφώντας το χρόνο» μία σύγχρονη C-Class κινείται σε ένα μαγευτικό τοπίο, σε ένα χωριό στην αυστριακή επαρχία, στα τέλη του 19ου αιώνα, χωρίς οδηγό πίσω από το τιμόνι. Οταν συναντά μπροστά δύο κορίτσια που παίζουν, το όχημα ενεργοποιεί το συγκεκριμένο σύστημα και σταματάει.

Ακολούθως συνεχίζει την πορεία του, όταν πετάγεται μπροστά του ένα αγόρι με ένα χαρταετό. Αυτή τη φορά ωστόσο, το όχημα αποφασίζει να αποφύγει μεγαλύτερους κινδύνους και κάνει τον μικρό Αδόλφο... χαλκομανία, και μάλιστα σε σχήμα σβάστικας!

Η ταυτότητά του αποκαλύπτεται τόσο από την φωνή της μητέρας του, όσο και από μία στιγμιαία προβολή της φωτογραφίας του ενήλικου πλέον Χίτλερ.

Οπως επαίρεται η διαφήμιση, το νέο σύστημα «εντοπίζει τους κινδύνους πριν εμφανιστούν»! Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Mercedes όσο και η μητρική της Daimler δεν χάρηκαν ιδιαίτερα...

TAGS