Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις καταρτίζουν έκτακτους σχεδιασμούς για το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης στη Συρία.

Ο Κάμερον είπε ότι οι καταγγελθείσες επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία προκαλούν τον «απόλυτο αποτροπιασμό» και καθιστούν αναγκαία την ανάληψη δράσης από μέρους της διεθνούς κοινότητας. Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Λονδίνο μελετά μια «προσήκουσα αντίδραση».

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης διέκοψε τις διακοπές του χθες για να επιστρέψει στο Λονδίνο. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει εάν και κατά πόσον θα συγκαλέσει εκτάκτως —και πρόωρα— τη Βουλή των Κοινοτήτων για να συζητηθεί η αντίδραση της Βρετανίας στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

«Η όποια απόφαση ληφθεί θα ληφθεί βάσει ενός αυστηρού διεθνούς πλαισίου. Η οιαδήποτε χρήση χημικών όπλων προκαλεί απόλυτο αποτροπιασμό και είναι απαράδεκτη... και η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να αντιδράσει σε αυτή», είπε ένας εκπρόσωπος του Κάμερον μιλώντας στους δημοσιογράφους.