Η ουκρανική αστυνομία έκανε γνωστό σήμερα ότι εντόπισε όπλα στην έδρα της οργάνωσης Femen, τα μέλη της οποίας, φεμινίστριες γνωστές για τις γυμνόστηθες κινητοποιήσεις που οργανώνουν σε όλο τον κόσμο, κατήγγειλαν από την πλευρά τους μια "προβοκάτσια" εκ μέρους των αρχών.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία σύμφωνα με την οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο της οδού Μιχαϊλόφσκαγια, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Femen. "Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί κατέσχεσαν αντικείμενα που προσιδίαζαν σε ένα πιστόλι και σε μία χειροβομβίδα και τα οποία θα εξεταστούν από ειδικούς", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Άννα Γκουτσόλ, την πρόεδρο του ουκρανικού τμήματος της οργάνωσης, η αστυνομία ανέφερε ότι εντόπισε ένα τουφέκι, μια χειροβομβίδα και πορτρέτα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου πατριάρχη Κύριλλου. "Είναι προβοκάτσια. Ποτέ δεν είχαμε όπλα", είπε η Γκουτσόλ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Υποστήριξε ότι τα όπλα ενδέχεται να τοποθετήθηκαν στα γραφεία εν αγνοία των ακτιβιστριών.

Σύμφωνα με ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, την Άννα Σεφτσένκο, οι ακτιβίστριες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 7 ετών εάν κριθούν ένοχες για παράνομη οπλοκατοχή.

Τρεις ακτιβίστριες που προγραμμάτιζαν να διαδηλώσουν εναντίον της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας στην Ουκρανία συνελήφθησαν στα τέλη Ιουλίου στο Κίεβο και η ίδια η Γκουτσόλ δέχτηκε επίθεση. Οι φεμινίστριες κατηγορούν τις ρωσικές και ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για την υπόθεση.