Ένας 18χρονος ο Αντρέι Μικαλίβσκι, συνελήφθη χθες Τρίτη και κατηγορείται για ψευδείς δηλώσεις σε αστυνομικό των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με το CNN ο νεαρός δημιούργησε μια εικονική γυναίκα με το όνομα Κέιτ Μπριάνα Φούλτον και προχώρησε στη σύναψη διαδικτυακού δεσμού μεταξύ της Κέιτ και ενός από τους συμμαθητές του στο λύκειο, σύμφωνα με τη μήνυση. 

Τον Ιούλιο, ήρθε σε επαφή με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ανατολική Ευρώπη, δηλώνοντας πως η Κέιτ είχε απαχθεί στη Βουλγαρία και πως οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα 50.000 δολάρια. Ο συμμαθητής του, που δε γνώριζε τίποτα, είχε δύο tweets από το λογαριασμό της Κέιτ στο Twitter, μεταξύ των οποίων το ένα έλεγε: «Βοηθήστε με». 

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει έρευνα σε ξενοδοχεία και ξενώνες σε μια βουλγαρική πόλη, από τις τοπικές αρχές. Οι έρευνες αυτές όμως απέβησαν άκαρπες αφού η Κέιτ ποτέ δεν υπήρξε και τελικά η «κοπέλα» εντοπίστηκε μέσα από διαδικτυακές έρευνες και έπειτα από παραδοχή του αστείου αππό τον Μικαλίβσκι. 

Ο Μικαλίβσκι οδηγήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιούαρκ την Τρίτη, όπου του ορίστηκε εγγύηση 5.000 δολαρίων με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιεί το internet μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και πως θα συνεχίσει το σχολείο του. 

Ο δικηγόρος του Μικαλίβσκι αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.