Ο έφηβος γιος ενός εξέχοντος κινέζου στρατηγού αρνήθηκε σήμερα τη σε βάρος του κατηγορία για ομαδικό βιασμό, αναζωπυρώνοντας την οργή της κοινής γνώμης σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αγανάκτηση εναντίον των κακομαθημένων γόνων της πολιτικής ελίτ.

Ο 17χρονος Λι Τιανγί είναι ένας από πέντε πρόσωπα που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας το Φεβρουάριο σε ξενοδοχείο του Πεκίνου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λι έχει γίνει ο πιο «προβεβλημένος» στόχος των διαμαρτυριών ότι οι γιοι και οι θυγατέρες των κορυφαίων αξιωματούχων του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος μπορούν να παρακάμπτουν το νόμο χάρη στην επιρροή των οικογενειών τους.

Ο πατέρας του Λι είναι ο στρατηγός Λι Σουανγκτζιάνγκ του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ο οποίος είναι τραγουδιστής γνωστός ως ερμηνευτής πατριωτικών τραγουδιών σε τηλεοπτικές εκπομπές και επίσημες εκδηλώσεις και πρύτανης του τμήματος μουσικής της Ακαδημίας Τεχνών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Η μητέρα του Λι, η Μενγκ Γκε, είναι μια διάσημη τραγουδίστρια του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Έφθασε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο του Πεκίνου όπου δικάζεται ο γιος της, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η οικογένεια του Λι Τιανγί είχε αρχικά υποστηρίξει πως το θύμα επιδιδόταν στην πραγματικότητα σε πορνεία, πράγμα που ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας είχε διαψεύσει έντονα, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.

Ο δικηγόρος του θύματος διευκρίνισε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ότι το τελευταίο νοσηλεύεται καθώς έχει υποστεί ψυχολογικό τραύμα και δεν θα συμμετάσχει στην ακροαματική διαδικασία. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα διαρκέσει η δίκη.

Ο Λι υποστήριξε στη δίκη ότι ήταν μεθυσμένος και δεν γνωρίζει για το βιασμό, αναφέρουν στα μπλογκ τους δύο κρατικές εφημερίδες με έδρα το Πεκίνο.

Δεκάδες δημοσιογράφοι, καθώς και υποστηρικτές του Λι και του θύματος συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο στο βορειοδυτικό Πεκίνο. Αστυνομικοί απομάκρυναν σέρνοντάς την μία από τους υποστηρικτές του Λι αφού την είδαν να μιλάει σ' ένα δημοσιογράφο.

Η άρνηση της ενοχής του εκ μέρους του Λι έχει προκαλέσει χείμαρρο επικρίσεων στο διαδίκτυο.

«Η οικογένεια Λι εξακολουθεί να προκαλεί την ευφυΐα του απλού λαού. Χρησιμοποιούν ποταπά μέσα για να αθωώσουν τον Λι», έγραψε ένας μπλόγκερ. «Αν δεν επιβληθεί βαριά καταδίκη, η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν θα ικανοποιηθεί».

Η υπόθεση κυριαρχεί εδώ και μήνες στα πρωτοσέλιδα, επικεντρώνοντας την προσοχή στην πολιτική αριστοκρατία της Κίνας που θεωρείται ευρέως διεφθαρμένη και υπεράνω του νόμου.

Επιπλέον δεν πρόκειται για την πρώτη δοσοληψία του Λι με το νόμο. Το 2011, οδηγούσε μια BMW στο Πεκίνο και, αφού έριξε το αυτοκίνητο πάνω σ' ένα άλλο, ξυλοκόπησε το ζευγάρι που ήταν μέσα σ' αυτό μπροστά στα μάτια του έντρομου παιδιού τους και μετά έβρισε τους περαστικούς επειδή κάλεσαν την αστυνομία. Καταδικάσθηκε σε εγκλεισμό ενός έτους σε σωφρονιστήριο ανηλίκων και ο πατέρας του είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη.