Οι Σύροι αντάρτες ανακοίνωσαν σήμερα ότι έριξαν πυραύλους κατιούσα στο κέντρο της Δαμασκού, υπογραμμίζοντας ότι το έκαναν σε αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα που αποδίδεται στο συριακό καθεστώς.

Τα πυρά αυτά ερρίφθησαν την στιγμή που οριστικοποιούνται οι προετοιμασίες για ένα στρατιωτικό πλήγμα στην Συρία ως απάντηση στην καταγγελθείσα αυτή επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού.

Σε βίντεό τους με τίτλο «αντίποινα στην σφαγή με χημικά όπλα στην ανατολική Γούτα, με πυραύλους κατιούσα τοπικής κατασκευής», το οποίο δημοσιοποιείται στο Ίντερνετ, μαχητές παρουσιάζουν δύο πυραύλους την ώρα της εκτόξευσής τους από μία πλατφόρμα.

Οι αντάρτες έριξαν επίσης βλήματα όλμων στο κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, χωρίς να υπάρχουν θύματα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα πυρά αυτά ερρίφθησαν μερικές ώρες μετά την εκτόξευση δύο πυραύλων εδάφους-εδάφους στις συνοικίες Τζόμπαρ, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, όπου μαίνονται μάχες, και Κάνταμ, στα νότια προάστια, σύμφωνα με την μη κυβερνητική αυτή οργάνωση.

«Η Τζόμπαρ βομβαρδίστηκε τα μεσάνυχτα και σφοδρές μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό και τους αντάρτες ξέσπασαν στα περίχωρα αυτής της συνοικίας», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.