Μεξικό: Πλησιάζει δημοφιλές θέρετρο η τροπική καταιγίδα

Μεξικό: Πλησιάζει δημοφιλές θέρετρο η τροπική καταιγίδα

Η τροπική καταιγίδα Τζουλιέτ βρίσκεται περίπου 65 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του μεξικανικού θέρετρο Κάμπο Σαν Λούκας, προς το οποίο και κατευθύνεται, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, καθώς οι αρχές στην περιοχή προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εκκενώσεων. 

Η Τζουλιέτ κινείται βορειοδυτικά με ταχύτητα 40 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ η ένταση των ανέμων φτάνει τα 72 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε το Κέντρο. 

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι περίπου 15.000 κάτοικοι που ζουν σε περιοχές όπου θα περάσει η καταιγίδα θα μπορούσαν να εκκενωθούν εγκαίρως και να μεταφερθούν σε προσωρινά καταλύματα. 

«Το φως του συναγερμού είναι ακόμα στο πορτοκαλί αλλά σήμερα αναμένεται να φτάσει στο κόκκινο. Έχουμε απαγορεύσει τον απόπλου των μικρών πλοίων», δήλωσε ο Κάρλος Ενρίκεζ, επικεφαλής των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης. 

Η Τζουλιέτ αναμένεται να προσεγγίσει την ξηρά μέσα στις επόμενες ώρες και οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για έντονες βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με το Κέντρο Τυφώνων, η ένταση της καταιγίδας θα εξασθενίσει από το πρωί της Πέμπτης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο