Μετά τις  απειλές ότι θα βυθίσει τα αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο,  εφημερίδα  της Τεχεράνης η οποία αποτελεί «φωνή»  της ανώτατης ιρανικής ηγεσίας και του Ιρανού ανώτατου ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei σε πρωτοσέλιδο άρθρο της αναφέρει πως στην περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Συρία τότε το Ιράν θα απαντήσει με μαζικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων. 

«Η ημέρα που θα λυθούν όλοι οι λογαριασμοί είναι κοντά. Και τότε χιλιάδες πύραυλοι θα πέσουν στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα». Αυτό αναφέρεται σε άρθρο που υπογράφει ο αρχισυντάκτης Hossein Shariatmadari  της ιρανικής εφημερίδας. 

Επίσης προειδοποιεί πως η αντιπαράθεση της Δύσης με τη Συρία απλά θα παράσχει την ευκαιρία την οποία οι Ιρανοί αναμένουν εδώ και καιρό ,αυτή δηλαδή της εκδίκησης εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Επίσης θυμίζει στην Ουάσιγκτον ότι η επέμβαση των ΗΠΑ στο  Ιράκ κόστισε στους Αμερικανούς 4.500 νεκρούς και αρκετά τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο Shariatmadari επισημαίνει επίσης πως οι ΗΠΑ αντί να διεξάγουν ένα κανονικό πόλεμο εναντίον της Συρίας  καταφεύγουν στη σύρραξη βάζοντας μπροστά τους αντιπροσώπους τους , την Τουρκία, τη Σαουδικής Αραβίας ,το Κατάρ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο. 

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης η δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης το οποίο αποτελείται από τη Συρία, το Ιράν και την οργάνωση Hezbollah του Λιβάνου η οποία έχει και αυτή χιλιάδες πυραύλους στη διάθεσή της. Γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι ανοίγεται η πόρτα της κολάσεως που είναι άγνωστο αν θα κλείσει μετά. 

Αναφερόμενος στα χημικά  κάνει λόγο για προβοκάτσια. Συγκεκριμένα λέει : «Εξαιτίας της αποτυχίας του πολέμου δια αντιπροσώπων οι ΗΠΑ και μερικές Αραβικές και Ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Συρία βάσει ψευδών ισχυρισμών ότι ο Assad έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ μπορούν να ξεκινήσουν τον πόλεμο αλλά σίγουρα δεν θα είναι αυτές που θα τον τελειώσουν». 

Ο Ιρανός αρθογράφος χαρακτηρίζει τέλος το Ισραήλ ως την «Αχίλλειο πτέρνα» της Αμερικής και των Ευρωπαίων συμμάχων της για να συμπληρώσει: «Χωρίς αμφιβολία με το ξεκίνημα των βομβαρδισμών στη Συρία χιλιάδες πύραυλοι θα πέσουν στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα εδάφη καταστρέφοντας όλες τις κρίσιμες υποδομές της χώρας και είναι προφανές πως το αντιβαλλιστικό της σύστημα Iron Dome δεν πρόκειται να καταφέρει να αποτρέψει τους πύραυλους αυτούς να φτάσουν μέχρι και το Τελ Αβίβ». 

Ωστόσο το καθεστώς της Τεχεράνης δεν διαθέτει πυραυλικά συστήματα με τόσο μεγάλη αχτίνα δράσης και ίσως για το λόγο αυτό ο Shariatmadari  αποφεύγει έντεχνα να διευκρινίσει από πού θα  εκτοξευθούν  οι χιλιάδες αυτοί πύραυλοι. Εάν δηλαδή θα εκτοξευθούν από το Ιράν ή από το Νότιο Λίβανο και συγκεκριμένα από τη  Hezbollah. 

Και κλείνει το άρθρο του λέγοντας πως μία επίθεση των Δυτικών στη Συρία θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός θρησκευτικού πολέμου εναντίον των εχθρών του ισλάμ… 

Γ.Κοκ.