Η ινδική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον Γιασίν Μπχατκάλ, τον φερόμενο ως συνιδρυτή της εκτός νόμου οργάνωσης των Ινδών Μουτζαχεντίν, η οποία είναι υπεύθυνη για σειρά επιθέσεων στην Ινδία, σύμφωνα με τα ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι Ινδοί Μουτζαχεντίν έγιναν γνωστοί το 2007 έπειτα από σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές και στη συνέχεια στις νοτιότερες περιοχές της Ινδίας με εκατοντάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με την ινδική αστυνομία, η οργάνωση αποτελεί την "ομπρέλα" δικτύου ισλαμιστικών οργανώσεων και σύμφωνα με τους αναλυτές διατηρεί σχέσεις με τις οργανώσεις που έχουν ως έδρα το Πακιστάν Λασκάρ -ι-Τάιμπα, η οποία κατηγορείται για τις αιματηρές επιθέσεις του 2008 στο Μουμπάι και Τζάις-ε-Μοχάμεντ.

Στις αρχές του μήνα, η ινδική αστυνομία συνέλαβε τον Αμπντούλ Καρίμ Τούντα, που θεωρείται σημαντικό μέλος της ηγεσίας της Λασκάρ-ι-Τάιμπα. Αν και δεν είναι γνωστό εάν οι δύο συλλήψεις, που έγιναν στα σύνορα με το Νεπάλ, συνδέονται, πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον ινδικό Τύπο αναφέρουν ότι ο Τούντα συνεγάζεται με τις αρχές.

Ο 70χρονος Τούντα συμμετείχε στην οργάνωση σειράς επιθέσεων κατά ξενοδοχείων, κτιρίων γραφείων και τραπεζών στο Μουμπάι το 1993, με 250 νεκρούς, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μία και μοναδική ημέρα ως αντίποινα στις θρησκευτικές ταραχές και την καταστροφή μουσουλμανικού τεμένους στην Ινδία.

TAGS