Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσουν «οι σφαγές» και «η κλιμάκωση της βίας» στη Συρία και να προωθηθεί μια «πολιτική λύση», την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν στρατιωτική δράση.

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για μία πολιτική διευθέτηση, αλλά αυτό θα συμβεί μόνον εάν ο (Συριακός Εθνικός) Συνασπισμός μπορέσει να εμφανιστεί ως μια εναλλακτική λύση με την αναγκαία ισχύ, ιδίως σε ό,τι αφορά το στρατό του», είπε ο Ολάντ αφού συναντήθηκε με τον ηγέτη του ΣΕΣ, Άχμεντ Τζάρμπα.

«Θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε αυτό εάν η διεθνής κοινότητα μπορέσει να σταματήσει προσωρινά αυτή την κλιμάκωση της βίας, της οποίας η επίθεση με χημικά όπλα είναι απλώς ένα παράδειγμα», είπε ο Ολάντ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε εξάλλου εκ νέου ότι το Παρίσι θα προσφέρει «κάθε βοήθεια, την πολιτική του υποστήριξη, αλλά και ανθρωπιστική και υλική βοήθεια» στην συριακή αντιπολίτευση.

Πάντως στις δηλώσεις του αυτές ο Ολάντ δεν αναφέρθηκε σε μια αύξηση της «στρατιωτικής υποστήριξης του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού», όπως είχε κάνει την Τρίτη.