current views are: 1

29 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση10:55

Ο θάνατος παραμόνευε για 15 αστυνομικούς στο Αφγανιστάν

Δεκαπέντε Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 10 ακόμη τραυματίστηκαν όταν Ταλιμπάν οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα σε έναν δρόμο στο δυτικό Αφγανιστάν άνοιξαν πυρ εναντίον της οχηματοπομπής τους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Δημοσίευση 10:55’
αρθρο-newpost

Δεκαπέντε Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 10 ακόμη τραυματίστηκαν όταν Ταλιμπάν οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα σε έναν δρόμο στο δυτικό Αφγανιστάν άνοιξαν πυρ εναντίον της οχηματοπομπής τους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Δεκαπέντε Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 10 ακόμη τραυματίστηκαν όταν Ταλιμπάν οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα σε έναν δρόμο στο δυτικό Αφγανιστάν άνοιξαν πυρ εναντίον της οχηματοπομπής τους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το επεισόδιο αυτό σε έναν από τους κυριότερους αυτοκινητοδρόμους ο οποίος συνδέει την πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν με την πρωτεύουσα Καμπούλ, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην επαρχία Φάρα, δήλωσε ο Άμπντουλ Ραχμάν Ζουάνταϊ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

«Έπειτα από σφοδρή μάχη, 15 αστυνομικοί έχασαν δυστυχώς τη ζωή τους ασκώντας το καθήκον τους και 10 άλλοι τραυματίστηκαν», είπε ο εκπρόσωπος. Κατά τον εκπρόσωπο, στην μάχη έχασαν επίσης τη ζωή τους «πολλοί» μαχητές των Ταλιμπάν. Δεν διευκρίνισε πόσοι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην περιοχή έφθασαν ενισχύσεις για να συνδράμουν στην μάχη εναντίον των ισλαμιστών μαχητών, οι οποίοι στοχοθετούν συχνά Αφγανούς κρατικούς λειτουργούς, εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής και άνδρες του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Χθες, μια σειρά επιθέσεων ισλαμιστών ανταρτών εναντίον του NATO είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Αμερικανός στρατιώτης και πολλοί άμαχοι.

Την Τρίτη, έξι Αφγανοί εργαζόμενοι στην Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (International Rescue Committee, IRC) βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι μετά την απαγωγή τους από Ταλιμπάν στην επαρχία Χεράτ. Η δολοφονία τους οδήγησε την μη κυβερνητική οργάνωση να αναστείλει τις επιχειρήσεις της για μικρό χρονικό διάστημα σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η IRC.

Οι Ταλιμπάν, με ανακοίνωση που δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο, ανέλαβαν την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση. Οι ισλαμιστές μαχητές υποστήριξαν επίσης ότι σκότωσαν δύο ανώτερους αξιωματικούς της υπηρεσίας πληροφοριών και της αστυνομίας, ισχυρισμό τον οποίο οι τοπικές αρχές διέψευσαν.

Η νέα επίθεση προστίθεται στις ενδείξεις κλιμάκωσης της βίας ενώ απομένει χρονικό διάστημα μικρότερο από ένα χρόνο πριν από την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των μάχιμων δυνάμεων των κρατών-μελών του NATO.

Ο αριθμός των άμαχων θυμάτων στην αφγανική σύρραξη αυξήθηκε κατά 23% το πρώτο εξάμηνο του 2013 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012, σύμφωνα με έκθεση της αποστολής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) που δόθηκε στην δημοσιότητα τον περασμένο μήνα. Από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο πάνω από 1.300 πολίτες σκοτώθηκαν στη σύγκρουση αυτή, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.


σχετικα αρθρα