Αισιόδοξος δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, μετά την κατάργηση για φέτος του φόρου στην κύρια κατοικία Imu.

«Δεν φοβήθηκα ποτέ —και δεν φοβάμαι πολύ περισσότερο τώρα— ότι το μέλλον της κυβέρνησης μου μπορεί να επηρεαστεί από δικαστικές υποθέσεις. Οι Ιταλοί χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις» στα προβλήματα της χώρας, πρόσθεσε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ραδιοφωνία της RAI, αναφερόμενος στην καταδίκη και τις υποθέσεις οι οποίες εκκρεμοδικούν σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του ηγέτη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), το οποίο αποτελεί έναν από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας.

«Η απόφαση της επιτροπής της Γερουσίας η οποία την 9η Σεπτεμβρίου καλείται να αποφασίσει σχετικά με την αποπομπή ή μη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αφορά αποκλειστικά και μόνον το κοινοβούλιο και όχι την κυβέρνηση. Διαχώριζα πάντα αυτά τα δυο πεδία και αυτό εννοώ να συνεχίσω να κάνω στο μέλλον», συνέχισε ο Λέτα.

Οι ενώσεις των ενοικιαστών ακινήτων εκφράζουν φόβους ότι θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση για τους πολίτες, από την στιγμή που στην πληρωμή του νέου αυτού φόρου θα πρέπει να συμβάλουν και οι εκμισθωτές. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όμως, πρόκειται να προστατευθούν με ειδικές παρεμβάσεις, οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.