Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να εξετάσει την έκθεση των επιθεωρητών του οργανισμού για την καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων σε μια επίθεση κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στη διάρκεια της συνομιλίας αυτής, «υπογραμμίστηκε η σημασία της εξέτασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ για την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία», σημείωσε το γραφείο Τύπου της ρωσικής προεδρίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να επιδιώξει να δοθεί μια γρήγορη, διεθνής αντίδραση στη συριακή κρίση μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Η καγκελάριος ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να χρησιμοποιήσει τις διαπραγματεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια γρήγορη, ομόφωνη, διεθνή απάντηση», επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η γερμανική καγκελαρία, προσθέτοντας ότι και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η συριακή κρίση μπορεί να επιλυθεί πολιτικά.