Ο συριακός στρατός προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο στην περίπτωση πληγμάτων από τις δυτικές δυνάμεις στην χώρα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Εργαζόμαστε, όπως κάνουν όλοι οι στρατοί του κόσμου, για το χειρότερο σενάριο. Λαμβάνουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την χώρα από τα πλήγματα και να προετοιμάσουμε τις συνθήκες για μια κατάλληλη απάντηση», εξήγησε ο αξιωματούχος αυτός.

Οι δυτικές δυνάμεις εξετάζουν μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, επιδεικνύοντας παράλληλα, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την βούλησή τους να δοθεί «μια προειδοποιητική βολή» στο καθεστώς της Δαμασκού, το οποίο κατηγορούν ότι έκανε χρήση χημικών όπλων.

«Ο στρατός απειλείται, είναι φυσιολογικό να ληφθεί μια σειρά από μέτρα για να αντιμετωπιστεί η επίθεση και να δοθεί μια απάντηση σε αυτήν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Χθες ο Σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι προειδοποίησε ότι η χώρα του «θα γίνει ο τάφος των εισβολέων» στην περίπτωση που υπάρξει μια ξένη στρατιωτική επέμβαση.

Στο μεταξύ, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) προειδοποίησε σήμερα ότι μια κλιμάκωση της συριακής κρίσης, μετά την καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων την περασμένη εβδομάδα στα περίχωρα της Δαμασκού, θα επιδεινώσει την κατάσταση στην χώρα στην οποία ο λαός υποφέρει αφόρητα.