Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ αναχώρησαν σήμερα από το ξενοδοχείο τους για την τελευταία ημέρα της έρευνάς τους σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων που φέρεται ότι έγινε στις 21 Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού, διαπίστωσε εικονολήπτης του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι επιθεωρητές αναχώρησαν με τρία οχήματα του ΟΗΕ συνοδεία πολλών οχημάτων των συριακών δυνάμεων, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με ένα μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας, μεταβαίνουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Μαζέ, όπου νοσηλεύονται άνθρωποι που φέρεται ότι είναι θύματα επιθέσεων με νευροπαραλυτικά αέρια. Αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επισήμαναν πως οι επιθεωρητές δεν φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να περάσουν σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Οι συριακές αρχές έχουν κατηγορήσει τους εξεγερμένους ότι κατέφυγαν στη χρήση τοξικών αερίων στις 24 Αυγούστου στο Τζόμπαρ, στην περιφέρεια της Δαμασκού, για να απωθήσουν μια επίθεση του στρατού.

Η κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για πολλά κρούσματα "ασφυξίας" μεταξύ των στρατιωτών και έδειξε εικόνες βαρελιών τα οποία βρέθηκαν, όπως υποστήριξε, στη διάρκεια της έρευνας που έγινε στον τομέα και περιείχαν "πολύ επικίνδυνα τοξικά και χημικά υλικά".

Η αντιπολίτευση απέρριψε "συνολικά" αυτές τις κατηγορίες, λέγοντας ότι πρόκειται για μια "κίνηση απελπισίας του καθεστώτος για να αποσπάσει την προσοχή από τα επανειλημμένα εγκλήματά του".