Θα σεβαστεί την απόφαση του κοινοβουλίου ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον αφήνοντας αιχμές προς τους προκατόχους του, ενώ ανέφερε πως δεν θα ζητήσει συγγνώμη από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι θα «ακούσει τη Βουλή», ενώ πρόσθεσε ότι «θα ενεργήσει διαφορετικά σε σχέση με προηγούμενους πρωθυπουργούς» όσον αφορά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η βουλή της Βρετανίας απέρριψε σε ψηφοφορία της την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα καταλάβει την ανάγκη να εισακούονται οι επιθυμίες των λαών.

«Νομίζω ότι η κοινή γνώμη στην Αμερική, ο Αμερικανικός λαός και ο πρόεδρος Ομπάμα θα καταλάβουν», δήλωσε ο Κάμερον μερικές ώρες αφού η βουλή της χώρας ψήφισε εναντίον της πρότασης της κυβέρνησης να εγκριθεί επί της αρχής η ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία.

«Δεν έχω μιλήσει με τον Ομπάμα μετά την κοινοβουλευτική συζήτηση, αλλά αναμένω ότι θα μιλήσω μαζί του ως αύριο. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα να χρειαστεί να ζητήσω συγγνώμη», είπε ο Κάμερον σε συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε από βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.