current views are: 1

30 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση11:42

Σφοδρές συγκρούσεις στη Δαμασκό

Μάχες μαίνονταν σήμερα το πρωί σε τοποθεσία της νοτιοδυτικής Δαμασκού, τέσσερις ημέρες μετά την επίσκεψη εκεί των επιθεωρητών του ΟΗΕ που ερευνούν σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στην πόλη αυτή, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δημοσίευση 11:42’
αρθρο-newpost

Μάχες μαίνονταν σήμερα το πρωί σε τοποθεσία της νοτιοδυτικής Δαμασκού, τέσσερις ημέρες μετά την επίσκεψη εκεί των επιθεωρητών του ΟΗΕ που ερευνούν σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στην πόλη αυτή, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι διπλωματικές εξελίξεις δεν σταματούν τον εμφύλιο σπραγμό στη Συρία. Μάχες μαίνονταν σήμερα το πρωί σε τοποθεσία της νοτιοδυτικής Δαμασκού, τέσσερις ημέρες μετά την επίσκεψη εκεί των επιθεωρητών του ΟΗΕ που ερευνούν σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στην πόλη αυτή, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σφοδρές μάχες διεξάγονται ανάμεσα στις τακτικές δυνάμεις και τους αντάρτες στο βόρειο και το δυτικό μέτωπο της Μουανταμίγιατ αλ-Σαμ. Ο στρατός προσπαθεί να προωθηθεί στο εσωτερικό της πόλης», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

«Εξάλλου μια αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε εναντίον της πόλης ενώ ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους εκτοξεύθηκε από το στρατό», πρόσθεσε η οργάνωση αυτή, η οποία βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σ’ όλη τη Συρία.

Επιθεωρητές του ΟΗΕ είχαν μεταβεί τη Δευτέρα στη Μουανταμίγιατ αλ-Σαμ, κατά την πρώτη ημέρα της έρευνάς τους για τη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η πόλη είχε γίνει την ημέρα εκείνη στόχος ένδεκα επιδρομών και εκατοντάδων πυραύλων και ρουκετών.

Σύμφωνα με έναν αντικαθεστωτικό ακτιβιστή που έχει την έδρα του στη Δαμασκό, τον Ιμπραήμ Σαϊμπάν, από την Πέμπτη πολλαπλοί εκτοξευτήρες ρουκετών «βομβαρδίζουν εντατικά τη Μουανταμίγιατ αλ-Σαμ και την Νταράγια. Οι δυνάμεις του καθεστώτος έφεραν επίσης ενισχύσεις σε άνδρες και άρματα μάχης».

Ο στρατός προσπαθεί μάταια εδώ και μήνες να ανακαταλάβει αυτές τις δύο τοποθεσίες που κρατούν οι αντάρτες. Χθες Πέμπτη οι βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους —μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μια γυναίκα και ένα παιδί— στη Μουανταμίγιατ αλ-Σαμ και σε έναν στην Νταράγια.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στη Δαμασκό δήλωσε πως ο στρατός βρίσκεται «από καιρό σε διαρκή σύγκρουση με τις τρομοκρατικές ομάδες στη Μουανταμίγιατ».

«Αντιμετωπίζει τις ομάδες αυτές με τον κατάλληλο τρόπο», πρόσθεσε. Το καθεστώς χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τους αντάρτες.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτα στην ανατολική Γούτα, ένα αγροτικό προάστιο ανατολικά της Δαμασκού, και μάχες διεξήχθησαν στο Μπέιτ Σάχεμ, στην οδό που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.

 


σχετικα αρθρα