Μόνον τέσσερις Αμερικανοί στους δέκα υποστηρίζουν την ιδέα μιας αμερικανικής στρατιωτικής δράσης κατά του συριακού καθεστώτος σε απάντηση στην χρήση χημικών όπλων, αλλά την ίδια ώρα το 50% δηλώνει υπέρ μιας περιορισμένης δράσης με αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Μόνον το 42% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας αμερικανικής στρατιωτικής δράσης κατά του συριακού καθεστώτος λόγω της καταγγελθείσας χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές αρχές, ενώ το 50% τάσσεται κατά, σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή η οποία έγινε στις 28 και στις 29 Αυγούστου για το NBC News σε δείγμα 700 ενηλίκων και έχει περιθώριο σφάλματος 3,7%.
Ωστόσο την ίδια ώρα το 50% των Αμερικανών δηλώνει ότι υποστηρίζει μια δράση των ΗΠΑ αν αυτή "περιοριστεί σε αεροπορικά πλήγματα με την χρήση πυραύλων Κρουζ", έναντι ποσοστού 44% που δηλώνει ότι αντιτίθεται σε αυτό. Το τελευταίο αυτό ερώτημα τέθηκε ωστόσο σε πιο περιορισμένο δείγμα 291 ανθρώπων.

Εν γένει, σχεδόν έξι στους δέκα ερωτηθέντες (ποσοστό 58%) είπαν ότι εγκρίνουν την άποψη ότι η χρήση χημικών όπλων από μια χώρα αποτελεί μια «κόκκινη γραμμή» η οποία αξιώνει μια σημαντική αμερικανική απάντηση, η οποία μπορεί να πάρει την μορφή μιας στρατιωτικής δράσης", έναντι ποσοστού 35% που εξέφρασε την αντίθεσή του.

Επίσης πολύ μεγάλη πλειοψηφία (ποσοστό 79%) των Αμερικανών δήλωσε ότι επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να εξασφαλίσει την έγκριση του Κογκρέσου πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην Συρία. Η αμερικανική νομοθεσία προβλέπει θεωρητικά ότι το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει με ψηφοφορία του οποιαδήποτε διαρκή ανάπτυξη δυνάμεων στο εξωτερικό, αλλά οι Αμερικανοί πρόεδροι πάντοτε έκριναν ότι διαθέτουν την συνταγματική εξουσία να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση.

Τέλος μόνον το 21% των ερωτηθέντων έκρινε ότι μια επέμβαση θα εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα (το 33% πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 45% δεν εξέφρασε γνώμη), ενώ το 27% δήλωσε ότι θα βελτίωνε την τύχη των Σύρων αμάχων (έναντι ποσοστού 41% που είπε το αντίθετο και ποσοστού 31% που δεν εξέφρασε άποψη).