current views are: 1

30 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση13:06

Την Κυριακή το ντιμπέιτ Μέρκελ – Στάινμπρουκ

Το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ της Άγκελα Μέρκελ με τον Πέερ Στάινμπρουκ εν όψει των γερμανικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση 13:06’
αρθρο-newpost

Το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ της Άγκελα Μέρκελ με τον Πέερ Στάινμπρουκ εν όψει των γερμανικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ της Άνγκελα Μέρκελ με τον Πέερ Στάινμπρουκ εν όψει των γερμανικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Η τηλεμαχία των δύο αντιπάλων θα ξεκινήσει στις 21:25 (ώρα Ελλάδος) ενώπιον τεσσάρων δημοσιογράφων που θα τους υποβάλουν ερωτήσεις.

Στην πρώτη ερώτηση θα απαντήσει ο κ. Στάινμπρουκ, ενώ την τελευταία λέξη στο κλείσιμο της τηλεμαχίας θα έχει η κ. Μέρκελ.

Οι δύο πολιτικοί δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους σημειώσεις. Θα τους δοθεί μόνο μια λευκή κόλλα.

Στο στούντιο θα βρίσκονται περίπου 800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και παρατηρητές.

Κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ, το πανεπιστήμιο του Χοχενχάιμ θα διενεργεί έρευνα μεταξύ των θεατών, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια πρώτη εικόνα σχετικά με το ποιος τελικά επικράτησε του αντιπάλου του.

Η καγκελάριος και ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών διαθέτουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τα οποία ενδεχομένως θα αναδειχθούν στην αντιπαράθεση της Κυριακής.

Η κ. Μέρκελ θεωρείται ψύχραιμη, αλλά ιδιαίτερα «στρογγυλή» στις διατυπώσεις της, ενώ ο κ. Στάινμπρουκ είναι «θερμόαιμος» και σαφώς πιο ευθύς -ακόμη και επιθετικός ενίοτε- στις απαντήσεις του, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με αναλυτές, θα πρέπει να ελεγχθεί, καθώς η στάση του θα μπορούσε να εκληφθεί ως αγενής απέναντι σε μια κυρία.

Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος, που στηρίζει σχεδόν τα πάντα σε αυτή του την εμφάνιση, καθώς υστερεί σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και ενθουσιώδης ενόψει της Κυριακής.

«Δεν χρειάζεται να κάνω πρόβα. Έχω την εντύπωση ότι οι εμφανίσεις μου είναι πιο ενδιαφέρουσες και ζωντανές από ότι αυτές της κ.Μέρκελ. Με μένα, γίνεται χαμός!», ανέφερε και αποκάλυψε ότι παρόλα αυτά η σύζυγός του τον συμβούλευσε να παίρνει βαθιές ανάσες πριν απαντήσει.


σχετικα αρθρα