Γαλλία: Δίωξη σε βάρος της συζύγου πρώην υπουργού Οικονομίας για φορολογική απάτη

Γαλλία: Δίωξη σε βάρος της συζύγου πρώην υπουργού Οικονομίας για φορολογική απάτη

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομίας Ζερόμ Καϊζάκ, η Πατρισιά Καϊζάκ, αντιμετωπίζει από χθες Πέμπτη δίωξη για "φορολογική απάτη" και "απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από φορολογική απάτη", στο πλαίσιο της έρευνας για τον μυστικό λογαριασμό που διέθετε ο σύζυγός της στην Ελβετία, όπως δήλωσε σήμερα μια δικαστική πηγή.

Ο Καϊζάκ είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από την κυβέρνηση την 19η Μαρτίου, μετά την έναρξη έρευνας από την εισαγγελία του Παρισιού που έλαβε πληροφορίες για το λογαριασμό του στην Ελβετία.

Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει έρευνα για "νομιμοποίηση εσόδων από φορολογική απάτη", αφού είχε παραδεχθεί πως ήταν κάτοχος ενός μυστικού τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο, αφού προηγουμένως είχε διαψεύσει επανειλημμένα ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης πως διέθετε μυστικά εξωχώριο τραπεζικό λογαριασμό, μετά τις αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Médiapart.

Η Πατρισιά Καϊζάκ, η οποία τελεί εν διαστάσει και σε διαδικασία διαζυγίου από τον πρώην υπουργό, τέθηκε υπό κράτηση για δύο ημέρες στις αρχές Ιουλίου, αλλά κατόπιν αφέθηκε ελεύθερη.

Ιατρός ειδικευμένη στην μεταμόσχευση μαλλιών, η Καϊζάκ διέθετε μια κλινική εξειδικευμένη στο αντικείμενο στο πολυτελές όγδοο διαμέρισμα του δυτικού Παρισιού. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο