Η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομίας Ζερόμ Καϊζάκ, η Πατρισιά Καϊζάκ, αντιμετωπίζει από χθες Πέμπτη δίωξη για "φορολογική απάτη" και "απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από φορολογική απάτη", στο πλαίσιο της έρευνας για τον μυστικό λογαριασμό που διέθετε ο σύζυγός της στην Ελβετία, όπως δήλωσε σήμερα μια δικαστική πηγή.

Ο Καϊζάκ είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από την κυβέρνηση την 19η Μαρτίου, μετά την έναρξη έρευνας από την εισαγγελία του Παρισιού που έλαβε πληροφορίες για το λογαριασμό του στην Ελβετία.

Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει έρευνα για "νομιμοποίηση εσόδων από φορολογική απάτη", αφού είχε παραδεχθεί πως ήταν κάτοχος ενός μυστικού τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο, αφού προηγουμένως είχε διαψεύσει επανειλημμένα ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης πως διέθετε μυστικά εξωχώριο τραπεζικό λογαριασμό, μετά τις αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Médiapart.

Η Πατρισιά Καϊζάκ, η οποία τελεί εν διαστάσει και σε διαδικασία διαζυγίου από τον πρώην υπουργό, τέθηκε υπό κράτηση για δύο ημέρες στις αρχές Ιουλίου, αλλά κατόπιν αφέθηκε ελεύθερη.

Ιατρός ειδικευμένη στην μεταμόσχευση μαλλιών, η Καϊζάκ διέθετε μια κλινική εξειδικευμένη στο αντικείμενο στο πολυτελές όγδοο διαμέρισμα του δυτικού Παρισιού. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά.