Η αστυνομία στην πόλη Σκόδρα, στο βόρειο τμήμα της Αλβανίας, κατέστρεψε 694 χασισόδεντρα στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλές εβδομάδες.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι τα χασισόδεντρα εντοπίστηκαν ύστερα από εναέριους ελέγχους με ελικόπτερο. «Η κάνναβη βρέθηκε σε εννέα αγροτεμάχια» τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, σε ένα άρθρο με τίτλο « Η μαριχουάνα , το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Αλβανίας» το περιοδικό «Bussines Νew Εurope», υπογραμμίζει τον αυξανόμενο ρόλο της Αλβανίας στην τροφοδοσία της Ευρώπης με αυτό το προϊόν και το γεγονός ότι η χώρα είναι και πάλι ο κύριος προμηθευτής της γηραιάς ηπείρου.

Το άρθρο αναφέρει ότι «η ιταλική οικονομική αστυνομία εκτιμά ότι η παραγωγή μαριχουάνας προσφέρει στην Αλβανία περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο (ποσό το οποίο δεν αποδέχονται η αλβανικές αρχές.

«Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2012 μόνο η εξαγωγή του χασίς απέφερε στην Αλβανία 1.700.000.000 ευρώ», αναφέρει το άρθρο.

«Η Αλβανία θεωρείται πλέον ευρέως ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής κάνναβης στην Ευρώπη, καθώς και ένα σημαντικό σημείο διέλευσης για άλλου είδους ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη», αναφέρει το άρθρο.