Οι διαδηλωτές στο Ομάν, που ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας, παραμένουν και σήμερα σε πλατεία της πόλης Σοχάρ, 200 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μουσκάτ, μια ημέρα μετά τις συγκρούσεις με την αστυνομία, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, που έχουν στήσει οδοφράγματα στους δρόμους της βιομηχανικής αυτής πόλης, από τις συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Επίσης οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο σημείο που είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Γης, την οποία ονόμασαν πλατεία της Μεταρρύθμισης.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς είναι οι πρώτες στο Ομάν, ένα σουλτανάτο σε στρατηγικό σημείο στην είσοδο του Κόλπου.

Από την κυβερνητική πλευρά, ο υπουργός Υγείας του Ομάν, Άχμεντ Μπιν Μοχάμεντ αλ-Σαΐντι, αμφισβήτησε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι. "Είναι μόνον ένας", δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επίσης 20 τραυματίες. Ο ίδιος δήλωσε πως η αστυνομία δεν χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά, όπως δήλωσαν μερικοί αυτόπτες μάρτυρες, αλλά σφαίρες από καουτσούκ.

Χθες Κυριακή, ο σουλτάνος Καμπούς ανακοίνωσε έκτακτα κοινωνικά μέτρα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις εντάσεις στη χώρα του, η οποία ελέγχει την ασφάλεια στα στενά του Ορμούζ, απ'όπου περνά το 40% των εξαγωγών πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.