Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Μόαμπ Μέμις, ανέφερε ότι η Αίγυπτος κατάφερε να αποτρέψει μια «τρομοκρατική »επίθεση, εναντίον ενός φορτηγού πλοίου, που στόχο είχε να σταματήσει την κυκλοφορία σε αυτό το κρίσιμο άξονα θαλάσσιων μεταφορών της Μέσης Ανατολής.

Ο ναύαρχος Μέμις είπε ότι ο «τρομοκράτης» επιχείρησε μια επίθεση εναντίον ενός πλοίου με σημαία Παναμά , προσθέτοντας στην ανακοίνωσή του ότι « απέτυχε παταγωδώς χωρίς να προκαλέσει ουδεμία βλάβη στο πλοίο ή στο φορτίο του».

Η δήλωση του επικεφαλής της Διώρυγας δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της επίθεσης, αλλά πηγές είπαν ότι άκουσαν δύο δυνατές εκρήξεις επί του σκάφους. Ο στρατός διατάχθηκε να ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από αυτό το στρατηγικό σημείο και ενήργησε «αποφασιστικά» εναντίον αυτής της προσπάθειας να σταματήσει η κυκλοφορία στο θαλάσσιο δίαυλο, ανέφερε επίσης ο Μέμις.

Η ναυσιπλοΐα παρά την απόπειρα συνεχίστηκε κανονικά, με 45 πλοία να έχουν διασχίσει και προς τις δύο κατευθύνσεις το Σουέζ, ενώ άλλα 55, αναμένονται την Κυριακή, ανέφερε η σχετική δήλωση . Η διώρυγα του Σουέζ που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα και τη Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, μετά τις απειλές για στρατιωτική δράση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Συρίας, όπου πολλά αμερικανικά πολεμικά πλοία διασχίζουν τα νερά της περιοχής με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο και τα νερά στα ανοιχτά της Συρίας.