Με οργή αντέδρασε ο ινδικός Τύπος  στην καταδίκη μόλις σε τριετή φυλάκιση ενός εφήβου για τη συμμετοχή του στον ομαδικό βιασμό μίας φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, ενώ η αντιπολίτευση αξίωση αυστηρότερες ποινές για τους ανηλίκους.

Ο ομαδικός βιασμός της φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσα σε ένα λεωφορείο, είχε προκαλέσει ένα κύμα διαδηλώσεων στη χώρα και είχε αναγκάσει το Κοινοβούλιο να θεσπίσει νομοθετικά αυστηρότερα μέτρα για την καταδίκη ανηλίκων που εμπλέκονται σε σεξουαλικά εγκλήματα.

Χθες, ινδικό δικαστήριο είχε καταδικάσει τον έναν από τους έξι άνδρες που ενέχονται στον βιασμό σε τριετή φυλάκιση, επειδή είχε το ελαφρυντικό ότι όταν διέπραξε το έγκλημα ήταν μόλις 17 ετών κι ως εκ τούτου του επιδικάσθηκε η μέγιστη ποινή για ανήλικο.

«Παρωδί: ο νεαρός βιαστής της 16ης Δεκεμβρίου τη γλίτωσε από δολοφόνος», σημείωνε στο πρωτοσέλιδό της η λαϊκή εφημερίδα Μέιλ Τουντέι.

«Θα μπορεί να βλέπει τηλεόραση και να παίζει βιντεοπαιχνίδια μέσα στη φυλακή», επεσήμαιναν οι Χίντου Τάιμς, επικαλούμενοι και τις μαρτυρίες των αστυνομικών αρχών, κατά τις οποίες ο καταδικασθείς ήταν ο «πιο βίαιος από τους έξι» βιαστές.

Για τους Τάιμς της Ινδίας, το δικαστήριο ανηλίκων «στέρησε την απόδοση δικαίου» από την οικογένεια του θύματος.

«Η μέγιστη ποινή των τριών ετών δεν αποδίδει δικαιοσύνη», επεσήμανε στον λογαριασμό της στο Twitter η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σούσμα Σουαράι, επισημαίνοντας πως θα καταθέσει πρόταση νόμου για την τροποποίηση των ποινών που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τους ανηλίκους.