Στην ιταλική Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς επαναλαμβάνεται μία δίκη με κατηγορίες εις βάρος του και εις βάρος συνεργατών του, που αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής.

Μετά την άρση της ασυλίας του, ο ιταλός πρωθυπουργός και επιχειρηματίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει σειρά δικών το επόμενο χρονικό διάστημα, δοκιμάζοντας πλέον, έντονη φθορά στη δημόσια εικόνα του. Η δίκη είχε τεθεί στο περιθώριο για περίπου ένα χρόνο, αλλά τώρα επαναλαμβάνεται μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου να απογυμνώσει το Μπερλουσκόνι από την ασυλία που τον προστάτευε από την προσαγωγή σε δίκες.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο πρωθυπουργός και μεγαλοστελέχη της εταιρείας του Mediaset, κατηγορούνται ότι υπερτιμολόγησαν σκόπιμα τα ποσά που καταβλήθηκαν για την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μέσω υπεράκτιων εταιρειών κυριότητας του Μπερλουσκόνι και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν μέρος από τα δηλωθέντα ποσά, για τη δημιουργία και την τροφοδοσία " μαύρων " ταμείων.

Άλλες δύο δίκες, που εκκρεμούν για τον Μπερλουσκόνι, θα ξεκινήσουν το Μάρτιο, την ώρα που μία εντελώς ξεχωριστή υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης στις 6 Απριλίου.Πρόκειται για τις κατηγορίες εναντίον του Ιταλού πρωθυπουργού, για πληρωμένο σεξ με μία ανήλικη χορεύτρια σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά και την χρήση, στη συνέχεια, των εξουσιών του για να μην αποκαλυφθεί η υπόθεση.

Ο Μπερλουσκόνι αρνείται όλες τις κατηγορίες, που τις αποδίδει σε σχέδια "αριστερών" πολιτικών του αντιπάλων με σκοπό να τον καταστρέψουν.