Βομβιστική επίθεση είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Πακιστανοί και να τραυματιστούν ακόμη 19 σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου κατοικούν φυλές.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Μπόγια, στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια επαρχία η οποία θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών μαχητών που φέρονται ότι συνδέονται με τους Ταλιμπάν και την αλ Κάιντα.

«Τουλάχιστον πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και 19 άλλοι τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη που προκλήθηκε από μια αυτοσχέδια βόμβα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πηγή αυτή διευκρίνισε ότι η βόμβα εξερράγη την στιγμή κατά την οποία διερχόταν από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί μια οχηματοπομπή περίπου 20 οχημάτων στην οποία επέβαιναν άνδρες του τακτικού στρατού και μέλη της (παραστρατιωτικής) Συνοριοφρουράς, που κατευθύνονταν στην Μιρανσάχ, την κυριότερη πόλη του Βόρειου Ουαζιριστάν.

Τον απολογισμό επιβεβαίωσε ένας δεύτερος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

Χιλιάδες πολίτες και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από το 2007 στο Πακιστάν σε επιθέσεις που έχουν διαπράξει οι Ταλιμπάν, σύμμαχοι της αλ Κάιντα, ή οργανώσεις προσκείμενες στους ισλαμιστές αντάρτες.

Οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός μάχονται εδώ και χρόνια με τους αντάρτες στις περιοχές των φυλών, που θεωρούνται από την Ουάσινγκτον το κύριο κρησφύγετο των Ταλιμπάν και στελεχών της αλ Κάιντα, που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον δυτικών κρατών και του Αφγανιστάν. Μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αμερικανικά αεροσκάφη πλήττουν συχνά την επαρχία του Βόρειου Ουαζιριστάν· τουλάχιστον τέσσερις φερόμενοι ως αντάρτες σκοτώθηκαν σε μια τέτοια επιδρομή στην περιοχή χθες Σάββατο.