Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσει τους σκεπτικιστές στην αμερικανική Γερουσία να υποστηρίξουν το σχέδιό του για στρατιωτικά πλήγματα κατά της Συρίας, έχει επιδοθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Στο πλαίσιο των επαφών που γίνονται για το σκοπό αυτό, ο πρόεδρος Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κάλεσαν τηλεφωνικά κάποια μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, ανέφερε η ίδια πηγή.

«Σε όλες τις τηλεφωνικές επαφές και τις ενημερώσεις, υπήρξε το ίδιο βασικό επιχείρημα: Αν δεν κάνουμε τίποτα εναντίον του Άσαντ, θα αποδυναμωθούν οι διεθνείς κανόνες κατά της χρήσης χημικών όπλων και αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τον Άσαντ και τους βασικούς συμμάχους του, τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, οι οποίοι θα διαπιστώσουν ότι μια κατάφωρη παραβίαση των διεθνών προτύπων δεν έχει καμία συνέπεια», σημείωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σήμερα ο κ. Ομπάμα θα δεχθεί στο Λευκό Οίκο τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, σημαίνοντα παράγοντα των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξει το ψήφισμα που εξουσιοδοτεί το Λευκό Οίκο να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, εντός της ημέρας έχει προγραμματιστεί επίσης μια σειρά από συναντήσεις και με άλλα μέλη του Κογκρέσου, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις.