Νέες συνομιλίες είχαν το Σαββατοκύριακο στην Ιερουσαλήμ ομάδες ισραηλινών και παλαιστίνιων διαπραγματευτών, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του Ισραήλ, ενώ η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Οι Παλαιστίνιοι είχαν ακυρώσει τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, μετά την επίθεση ισραηλινών στρατιωτών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Κουαλαντία βόρεια της Ιερουσαλήμ. Ένας ακόμη  Παλαιστίνιος πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Ναμπλούς από τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια μιας αντίστοιχης επίθεσης στις 20 Αυγούστου στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζενίν.

Παλαιστίνιος εκπρόσωπος δήλωσε πάντως στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι δεν υπήρξε συμφωνία κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου των διαπραγματεύσεων.

Οι απ' ευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου μετά από τριετή διακοπή. Στόχος είναι η έναρξη μίας ειρηνευτικής συμφωνίας εντός εννέα μηνών, καθώς και η συμφωνία για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.