Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας στην Ιαπωνία επανέλαβε σήμερα ότι ενδεχομένως να εξετάσει το ενδεχόμενο ρίψης στον ωκεανό νερού χαμηλής ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Ο πρόεδρος της Αρχής Σουνίτσι Τανάκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για νέα διαρροή ύδατος από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ύστερα από τον εντοπισμό υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας τις τελεταίες ημέρες.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα λάβει μέτρα για τον καθαρισμό του εργοστασίου την ώρα που αυξάνεται η ανησυχία για την ικανότητα της διαχειρίστριας εταιρείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του σοβαρότερου πυρηνικού ατυχήματος στον κόσμο τα τελευταία 40 χρόνια και πρόσθεσε ότι θα εκπονήσει σχετικό σχέδιο «σύντομα».

Το υπουργικό συμβούλιο του Άμπε ενδέχεται να συζητήσει αυτή την εβδομάδα τη χρηματοδότηση για τον καθαρισμό της Φουκουσίμα ύστερα από μία σειρά αποκαλύψεων σχετικά με διαρροές ραδιενεργού ύδατος από το εργοστάσιο, δήλωσε ο Τανταμόρι Οσίμα, επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της καταστροφής που σύστησε το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα.

Ιάπωνες αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο διεθνής αντίκτυπος από την κρίση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υποψηφιότητα του Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020--μία απόφαση που αναμένεται να λάβει το Σάββατο στο Μπουένος Άιρες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.