Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Η δυτική χώρα είναι αυτή που γνώρισε το πιο θερμό μέχρι σήμερα καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 41 βαθμούς υπό σκιά στις 12 Αυγούστου στο Σιμάντο του νησιού Σικόκου, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Το ανατολικό τμήμα της χώρας όπου βρίσκεται το Τόκιο με τους 35 εκατομμύρια κατοίκους του, γνώρισε και αυτό ένα καυτό καλοκαίρι, το τρίτο πιο θερμό που έχει καταγραφεί ποτέ στο αρχιπέλαγος με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 35 βαθμούς υπό σκιά.

Σύμφωνα με το ΝΗΚ, τουλάχιστον 338 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τέλη Μαΐου ως τα τέλη Αυγούστου. Περίπου το 78% από αυτούς ήταν ηλικίας 60 ετών και άνω και πάνω από τα τρια τέταρτα των θυμάτων έχασαν τη ζωή τους μέσα στα σπίτια τους πολλά από τα οποία δεν είχαν κλιματιστικά.

Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών ανέφερε από την πλευρά της ότι περίπου 54.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία κατά την περίοδο αυτή με ηλίαση ή αφυδάτωση και ότι από αυτούς οι 87 πέθαναν.