Να αισθάνονται πάντα "ισότιμοι πολίτες της Δημοκρατίας του Κοσόβου" προέτρεψε τους κατοίκους της βόρειας Μιτρόβιτσα, όπου κατοικούν κυρίως Σέρβοι, ο πρόεδρος του Κοσόβου, Μπεντζέτ Πατσόλι, ο οποίος διέσχισε με τα πόδια τη γέφυρα του ποταμού Ίμπαρ, που χωρίζει εδώ και περισσότερα από 12 χρόνια την αλβανική από τη σερβική κοινότητα της διαιρεμένης αυτής πόλης.

"Αποτελείτε τμήμα του Κοσόβου και έχετε όλη τη στήριξη των θεσμών του Κοσόβου", δήλωσε ο κ. Πατσόλι, απευθυνόμενος στους κατά πλειοψηφία Σέρβους κατοίκους της βόρεια Μιτρόβιτσα.

"Για εμένα δεν υπάρχουν οι όροι 'βόρεια' και 'νότια' (Μιτρόβιτσα), παρά μόνο ως γεωγραφικοί όροι και όχι ως πολιτική και διοικητική δομή", σημείωσε ο κ. Πατσόλι, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Κοσόβου, που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους πολίτες του Κοσόβου, ανακοίνωσε την απόφασή του να δωρίσει τη μηνιαία αποζημίωσή του, ως πρόεδρος του Κοσόβου, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο κ. Πατσόλι προέβη σ' αυτή την ανακοίνωση, κατά την επίσκεψή του σε δύο οικογένειες που ζουν σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στην Πρίστινα και το χωριό Πογιάτιστε, κοντά στο Φεριζάι/Ουρόσεβατς (η πρώτη είναι η αλβανική και η δεύτερη η σερβική ονομασία).