Τη «χείρα βοηθείας» του ΟΗΕ ζητεί η Δαμασκός. Η συριακή κυβέρνηση ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν να εργαστεί «για να εμποδιστεί οποιαδήποτε επίθεση κατά της Συρίας», μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Sana.

«Η συριακή κυβέρνηση καλεί τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του (...) και να φέρει εις πέρας τις προσπάθειες για να εμποδιστεί οποιαδήποτε επίθεση κατά της Συρίας και να προχωρήσουμε προς μια ειρηνική πολιτική λύση στην συριακή κρίση», δηλώνει ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι σε επιστολή του προς τον Μπαν.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (...) πρέπει να εμποδίσει οποιαδήποτε ασύνετη χρήση βίας που είναι αντίθετη με την διεθνή νομιμότητα», προσθέτει ο ίδιος στην επιστολή του.

«Η συριακή κυβέρνηση επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι δεν έκανε ποτέ χρήση χημικών όπλων (όπως την κατηγορεί η αντιπολίτευση και οι δυτικές χώρες)», υπογραμμίζει ο Τζααφάρι, ο οποίος προσθέτει ότι η Δαμασκός ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να ερευνήσει «για την χρήση των όπλων αυτών στις 19 Μαρτίου στο Χαν αλ Άσαλ», κοντά στο Χαλέπι, στην βόρεια Συρία.

«Ο κόσμος περιμένει ότι οι ΗΠΑ θα διαδραματίσουν τον ρόλο τους ως προστάτες της ειρήνης (...) προετοιμάζοντας με σοβαρότητα την διάσκεψη της Γενεύης για την Συρία και όχι ως μια χώρα που προσφεύγει στην στρατιωτική ισχύ κατά αυτών που αντιτίθενται στην πολιτική της», καταλήγει ο Τζααφάρι στην επιστολή του.