Η Ρωσία υπογράμμισε σήμερα ότι πιθανά αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στην Συρία μπορεί να «αναβάλουν για πολύ καιρό, ακόμη και για πάντα» την διεξαγωγή μιας ειρηνευτικής διάσκεψης, της λεγόμενης «Γενεύη 2», για την χώρα αυτήν και σημείωσε ότι δεν είναι «καθόλου» πειστικές οι πληροφορίες που γνωστοποίησαν οι ΗΠΑ για να αιτιολογήσουν την ανάληψη μιας τέτοιας δράσης.

«Αν η ενέργεια που ανακοινώθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο (Μπαράκ Ομπάμα) προς μεγάλη λύπη όλων μας υλοποιηθεί (...) αυτή θα αναβάλει για πολύ καιρό, ακόμη και για πάντα», την διεξαγωγή «αυτής της διάσκεψης», που ονομάζεται «Γενεύη 2», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του Μαϊτέ Νκοάνα-Μασαμπάνε, ο οποίος επισκέπτεται την Μόσχα.

Ο Λαβρόφ είχε σημειώσει εξάλλου νωρίτερα σήμερα ότι η Ρωσία δεν έχει «καθόλου» πειστεί από τις πληροφορίες που παρουσίασε η Ουάσινγκτον για την χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς της Δαμασκού.

«Μας έδειξαν κάποιες εικόνες στις οποίες δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο: Ούτε γεωγραφικοί χάρτες, ούτε ονόματα, εκεί υπάρχουν πολλές ασάφειες», είχε σημειώσει ο Λαβρόφ νωρίτερα κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

Οι εικόνες στο Ίντερνετ γι' αυτήν την χημική επίθεση εγείρουν «πολλά ερωτήματα», είχε προσθέσει.

«Αν πρόκειται για πραγματικές εικόνες από μια επίθεση με χημικά όπλα και θύματα, υπάρχουν εκεί πολλές ασάφειες», είχε σημειώσει.

«Αυτά που μας έδειξαν στο παρελθόν και πιο πρόσφατα οι Αμερικανοί εταίροι μας, όπως και οι Βρετανοί και οι Γάλλοι, δεν μας πείθουν καθόλου», είχε εξάλλου υπογραμμίσει για να καταλήξει: «Και όταν ζητούμε περισσότερες λεπτομέρειες, λένε ότι όλα είναι απόρρητα και ότι δεν μπορούν να τα δείξουν».