Μαχητές του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, συμμάχου του καθεστώτος της Δαμασκού, έχουν λάβει θέσεις σε τοποθεσίες που δεν αποκαλύπτονται στον Λίβανο εν αναμονή μιας πιθανής επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η εφημερίδα Άκμπαρ έγραψε σήμερα ότι «η ισλαμική αντίσταση (η Χεζμπολάχ) κάλεσε όλα τα στελέχη της και τα μέλη της να λάβουν τις θέσεις τους».

Κάτοικοι της περιοχής της Τύρου, ερωτηθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσαν ότι υπάρχει μια ατμόσφαιρα γενικής κινητοποίησης στον νότιο Λίβανο.

Η πλειονότητα των νέων, που είναι γνωστό ότι ανήκουν στη Χεζμπολάχ, έχουν εξαφανιστεί από τα χωριά και τις πόλεις εδώ και πέντε ημέρες, όμως δεν έχουν αλλάξει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα γραφεία του κινήματος και τα φυλάκια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ανάλογη είναι η ατμόσφαιρα και στην κοιλάδα Μπεκάα, στα ανατολικά της χώρας, επίσης προπύργιο της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με τους κατοίκους της πόλης Μπάαλμπεκ, οι μαχητές του σιιτικού κινήματος έχουν εξαφανιστεί, αν και κανείς δεν αναφέρεται στο θέμα αυτό. Επίσης τα κινητά τους τηλέφωνα είναι πλέον απενεργοποιημένα ώστε να μην μπορούν να τους εντοπίσουν.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ είπε ότι δεν έχει να κάνει καμία δήλωση σχετικά με το θέμα.

Η εφημερίδα Άκμπαρ αναφέρει επίσης στο σημερινό της φύλλο ότι «ο συριακός στρατός έχει κινητοποιήσει τις μονάδες που δεν συμμετείχαν μέχρι τώρα στις μάχες (με τους εξεγερμένους). Επίσης δημιούργησε μαζί με τη Χεζμπολάχ μια αίθουσα επιχειρήσεων και έθεσε σε άνευ προηγουμένου κατάσταση συναγερμού τις μονάδες της που είναι αρμόδιες για τους πυραύλους».