Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη από μια επίθεση εναντίον του επικεφαλής μιας σουνιτικής πολιτοφυλακής, της Σάχουα, την οποία έχει στρατολογήσει η ιρακινή κυβέρνηση για να πολεμήσει εναντίον της αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής, σεΐχης Ουίσαμ αλ Χάρνταν, δεν ήταν στο σπίτι του όταν έγινε η επίθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δύο άνδρες πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν στην οικία του αλ Χάρνταν στη δυτική Βαγδάτη, σκοτώνοντας πέντε φρουρούς του και τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στρατηγός Σάαντ Μάαν.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, οι άνδρες φέρεται να άνοιξαν και πυρ εναντίον της οικίας.
Μια ομάδα που συνδέεται με την αλ Κάιντα είχε πρόσφατα ανακοινώσει σε έναν ιστότοπο ότι οι σουνίτες «προδότες» που συντάχθηκαν με την σιιτική κυβέρνηση είναι πλέον πρωταρχικός στόχος της ομάδας.

Η πολιτοφυλακή Σάχουα στρατολογήθηκε αρχικά από τον αμερικανό στρατό για να πολεμήσει την αλ Κάιντα στις σουνιτικές περιοχές και να διασφαλίσει την προστασία των πετρελαιαγωγών που περνούν από τις σουνιτικές περιοχές των φυλών, κυρίως στο δυτικό Ιράκ.

Εξάλλου ένας δικαστής και πέντε φρουροί του τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Τικρίτ, ενώ πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στη Μοσούλη.