Δεκαπέντε ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν στην χερσόνησο του Σινά από πυραύλους, μετέδωσε σήμερα κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου, μετά τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι ελικόπτερα του στρατού επιτέθηκαν σε προπύργιά τους στην περιοχή.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Nile TV δεν διευκρίνισε περαιτέρω σε σύντομη αναφορά του στο περιστατικό. Ωστόσο πηγή του αιγυπτιακού στρατού δήλωσε ότι διεξάγεται μια χερσαία επιχείρηση με κάλυψη από αέρος, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω επειδή η επιχείρηση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ελικόπτερα του στρατού είχαν βάλει στόχο δύο χωριά νότια της Σέιχ Ζουβέιντ, μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας.

Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας δήλωσαν παράλληλα ότι τουλάχιστον 8 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από τα πλήγματα της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας σήμερα σε πολλά χωριά του Βορείου Σινά.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι διεξάγεται αεροπορική επιχείρηση, «η πιο σημαντική του είδους στο Σινά», η οποία έχει στόχο αποθήκες όπλων και εκρηκτικών, όπως και σπίτια στα οποία φέρεται ότι κρύβονται μαχητές.

Σύμφωνα επίσης με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερα ελικόπτερα Απάτσι του στρατού έριξαν περίπου δεκαπέντε βόμβες από το πρωί σε πολλά χωριά νότια της Ράφα, όπου βρίσκεται το μεθοριακό πέρασμα προς την Λωρίδα της Γάζας.