Ο Ντένις Ρόντμαν, πρώην αστέρας του NBA, αναμένεται να φτάσει στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, την Τρίτη, για πενθήμερη επίσκεψη, τη δεύτερη που πραγματοποιεί στην απομονωμένη χώρα εντός του 2013.

Το νέο ταξίδι του Ρόντμαν στην κομμουνιστική χώρα χρηματοδοτείται από την ιρλανδική εταιρεία στοιχημάτων Paddy Power. «Έχω έρθει εδώ για να δω τον φίλο μου (Κιμ) και να μιλήσουμε για μπάσκετ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην επαγγελματίας του ΝΒΑ, μιλώντας από το Πεκίνο, το σύνηθες σημείο διέλευσης για τις πτήσεις προς την Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσε πριν τη αναχώρησή του, δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του έγκλειστου στις φυλακές της χώρας, αμερικανού ιεραπόστουλου, Κένεθ Μπάε. Αρχικά υπήρξαν εικασίες ότι ο Ρόντμαν, ο οποίος συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, τον περασμένο Μάρτιο, θα εξασφαλίσει την απελευθέρωση του αμερικανού, που καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη ανατροπή της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας.

«Δεν πρόκειται να συζητήσω την απελευθέρωση του Κένεθ Μπάε », δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς, ο Ρόντμαν. «Πηγαίνω απλά για μια διπλωματική μπασκετική περιοδεία», συμπλήρωσε. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι οπαδός του μπάσκετ και φάνηκε να τα πηγαίνει πολύ καλά με τον Ρόντμαν όταν στην προηγούμενη συνάντησή τους δημοσιεύτηκαν εικόνες με τους δυο να γευματίζουν και να πίνουν σε φιλικό περιβάλλον καθώς επίσης να παρακολουθούν τον αγώνα all-star.

Ο Ρόντμαν προκάλεσε μεγάλο θόρυβο με την προηγούμενη επίσκεψη του στη χώρα, εν μέσω των πυραυλικών απειλών που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.