Με λαμπρότητα γιορτάζεται σήμερα στον Καναδά η Μέρα των Βετεράνων του Πολέμου με ειδική τελετή που θα γίνει στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα, παρουσία του Γενικού Κυβερνήτη του Καναδά Ντέιβιντ Τζόνστον.

Η κατάθεση στεφάνου φέτος θα γίνει από τη Μέιμπελ Ζιρουάρ από το Νιού Μπράνσγουικ, η οποία θα αντιπροσωπεύσει τους γονείς που έχουν χάσει παιδιά στον πόλεμο ως μέλη του καναδικού στρατού.

Στο μεταξύ, σήμερα στο Κανταχάρ τα καναδικά στρατεύματα και οι οικογένειές τους απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες στο Αφγανιστάν. Οκτώ οικογένειες σκοτωμένων στρατιωτών στην αποστολή έφθασαν στο Αφγανιστάν για να συμμετάσχουν στο στρατιωτικό μνημόσυνο.

Ο αρχηγός της καναδικής αποστολής στο Κανταχάρ Στρατηγός Ντιν Μίλνερ στην ομιλία του τόνισε: "οι στρατιώτες θυσιάζονται για τον κοινό σκοπό της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".

Την ίδια ώρα στη Σεούλ ο πρωθυπουργός του Καναδά Στιβεν Χάρπερ, που βρίσκεται εκεί για να συμμετάσχει στη διάσκεψη κορυφής G20, απέτισε φορο τιμής στους Καναδούς πεσόντες και τους βετεράνους του πολέμου στο Μνημείο Ηρώων του Πολέμου της Κορέας, συνοδευόμενος από τον Βρετανό ομολόγό του Ντέιβιντ Κάμερον και την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.